NELTU DODELJEN STATUS OVLAŠĆENOG PRIVREDNOG SUBJEKTA

Beograd, 23.08.2017- Uprava carina – Carinarnica Beograd, izdala je rešenje po kojem je kompaniji Nelt dodeljen globalno priznati sertifikat OPS za carinska pojednostavljenja/sigurnost i bezbednost (AEO F). Ovim se Nelt definiše kao pouzdan partner, s obzirom da je studioznom proverom utvrđeno da ispunjava specifične kriterijume standarda Svetske carinske organizacije i ekvivalentnih lokalnih standarda bezbednosti lanca nabavke.

“Drago nam je da je Uprava carina prepoznala i sertifikovala poslovnu izvrsnost Nelta na koju smo fokusirani iz dana u dan. U Neltu, timski i svakodnevno ulažemo energiju u podizanje standarda kako bismo osigurali Neltovu poziciju pouzdanog partnera na lokalnom i globalnom tržištu”, kaže Ivan Milićević, menadžer za operacije i razvoj sektora logistike kompanije Nelt.

Osnovne prednosti koje donosi ovaj sistem ogledaju se, pre svega, u partnerskoj saradnji sa Upravom carina što će rezultirati jednostavnijim procesom odobravanja i pojednostavljenjem carinskih postupaka, manjim brojem pregleda i unosa podataka, kao i prioritetnim informisanjem.
Dobijanjem ovog sertifikata Nelt će svojim klijentima obezbediti još brži i jeftiniji transport robe, čime će podići nivo svojih usluga i dodatno poboljšati postojeću paletu integrisanih logističkih usluga.