Regent Lighting započeo gradnju fabrike za proizvodnju rasvetnih elemenata u Svilajncu

Švajcarska kompanija Regent Lighting doo počela je u Svilajncu izgradnju fabrike za proizvodnju rasvetnih elemenata, površine 6.000 m2, u kojoj planira da zaposli preko 100 visoko obrazovanih stručnjaka koji će biti podrška i matičnoj kompaniji u Bazelu.

Simboličnim polaganjem kamena temeljca, izgradnju fabrike Regent je počeo u Industrijskoj zoni Veliko polje, a prisustovali su predsednik opštine Predrag Milanović, direktor kompanije Jerg Štajmajer i privrednici ove opštine.

Regent već radi u Svilajncu, na iznajmljenom prostotru od 1.000 m2, a uz danas 6.000 m2 započetog, planira da kasnije izgradi još toliko.

U Velikom polju, jednoj od dve Industrijske zone u Svilajncu, već rade četiri strane kompanije „koje su među najuspešnijima u oblastima u kojima posluju a Regent, gigant u oblasti rasvete, će učvrstiti Svilajncu poziciju privrednog lidera ovog dela Srbije“, ocenio je Milanović.

– Ponosan sam kako Industrijska zona u Svilajncu danas izgleda. Ponosan sam na 15 novih investicija koje smo realizovali u proteklih 12 godina. Investicija od oko 10.000.000 EUR, sa proizvodnom halom od 12.000 m2, sa preko stotinu zaposlenih u prvoj fazi, jedan je od najvećih projekata ne samo u Svilajncu već i za Srbiju – rekao je Milanović.

Štajmajer je ocenio da je današnji dan „veom značajan za kompaniju Regent“, jer, kako je rekao, „to nije samo početak izgradnje novog objekta, već i početak novog projekta koji treba da osigura uspeh kompanije u budućnosti“.

Izvor: www.ekapija.rs