SPEED BUSINESS MEETING ODRŽAN 05.02.2019.

Speed business meeting – bilateralne privredne asocijacije jačaju poslovne veze

Preko 50 nemačkih, francuskih, italijanskih i švajcarskih kompanija učestvovalo na Speed business meeting-u. Koncept brzih poslovnih sastanaka “1 na 1” sve popularniji u srpskim poslovnim krugovima

U beogradskom hotelu Crowne Plaza danas je održan Speed Business Meeting, na kome je učestvovalo preko 50 preduzeća, članica Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbije), Francusko-srpske privredne komore (CCIFS),  Konfindustrije Srbija (Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji) i Švajcarsko-Srpske trgovinske komore (ŠSPK) u cilju direktnog upoznavanja i unapređenja saradnje između kompanija članica četiri poslovne zajednice.

Po uzoru na najbolje poslovne prakse zapadnoevropskih zemalja, koncept brzih poslovnih sastanka predstavnika kompanija iz različitih sektora privrede, u poslovnom okruženju predstavlja svojevrsnu inovaciju u načinu širenja mreže kontakata i iniciranja buduće saradnje kompanija članica organizatora. Speed business meeting postaje sve popularniji i u srpskim poslovnim krugovima. 

Svi predstavnici kompanija učesnica dobili su mogućnost da se u desetominutnom razgovoru, tehnikom jedan na jedan, predstave potencijalnom poslovnom partneru, razmene informacije i uspostave komunikaciju za buduću saradnju. Nakon zvaničnog dela upriličen je koktel, tokom kojeg su učesnici u prijatnoj atmosferi nastavili poslovni dijalog.

Predstavnici nemačke, francuske, italijanske i švajcarske privredne asocijacije u Srbiji ocenili su da ovakvi susreti doprinose dinamici poslovne saradnje njihovih članova, kao i jačanju sinergije između samih komora i poslovnih udruženja.