Speed Business Meeting održan 28. marta 2018. godine

U beogradskom hotelu Crowne Plaza u sredu (28. marta 2018. godine) održan je trilateralni Speed Business Meeting, na kome je učestvovalo više od 60 preduzeća, članica Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbije), Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja (CANSEE) i Švajcarsko-srpske trgovinske komore (ŠSTK), u cilju direktnog upoznavanja i unapređenja saradnje između kompanija članica tri poslovne zajednice.

Po uzoru na najbolje poslovne prakse zapadnoevropskih zemalja, koncept brzih poslovnih sastanka predstavnika kompanija iz različitih sektora privrede, u poslovnom okruženju predstavlja svojevrsnu inovaciju u načinu širenja mreže kontakata i iniciranja buduće saradnje kompanija članica organizatora.

Ovaj koncept, dodaje se u saopštenju, postaje sve popularniji i u srpskim poslovnim krugovima.

Svi predstavnici kompanija učesnica dobili su mogućnost da se u desetominutnom razgovoru „jedan na jedan“ predstave potencijalnom poslovnom partneru, razmene informacije i uspostave komunikaciju za buduću saradnju.

Predstavnici nemačke, kanadske i švajcarske privredne komore u Srbiji ocenili su da ovakvi susreti doprinose dinamici poslovne saradnje njihovih članova, kao i jačanju sinergije između samih komora.