Brnabić i Maurer o odnosima dve zemlje, dualnom obrazovanju

BERN – Predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednik Švajcarske Konfederacije Uli Maurer u današnjem su razgovoru u Bernuz konstatovali da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri, da između njih nema otvorenih pitanja, kao i da su Beograd i Bern tokom prethodnih nekoliko godina ostvarili odličnu saradnju.

„Imala sam odličan i sadržajan sastanak sa predsednikom Maurerom. Saradnja Švajcarske i Srbije se tokom prethodnih godina bazira upravo na onome što su prioriteti Vlade Srbije – investiranje u obrazovanje, nauku, istraživanje i razvoj, inovacije i digitalizaciju“, kazala je premijerka nakon sastanka s predsednikom Švajcarske.

Švajcarska podržava razvoj srpskog obrazovanja i nauke

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Bernu sa švajcarskim predsednikom Ulijem Maurerom, a nakon sastanka je poručila da je razgovor bio sadržajan, uz ocenu da Srbija i Švajcarska imaju dobru saradnju, koja se naročito intenzivirala u protekle tri godine u oblasti obrazovanja, nauke, digitalizacije.

Brnabić je podsetila da je Švajcarska dugogodišnji partner Srbije u uvođenju dualnog obrazovanja u srpski obrazovni sistem, koje je, ističe premijerka, uspešno zaživelo u našoj zemlji i za koje postoji veliko interesovanje učenika i njihovih roditelja.

Photo: Tanjug/Government of Serbia/S. Maljevic

Source: www.tanjug.rs