Švajcarska softverska agencija Namics najavila proširenje poslovanja u Srbiji

Švajcarska softverska agencija Namics – A Merkle Company planira otvaranje novih radnih mesta i proširenje kapaciteta u Srbiji za 30% predviđeno je poslovnom strategijom agencije za drugu polovinu 2020. godine, saopšteno je danas.

Predviđeno je proširenje postojećih timova u beogradskoj kancelariji, odnosno zapošljavanje oko 25 softverskih inženjera, kao i razvoj novih sektora unutar agencije, navedeno je u saopštenju.

Iz Namicsa su najavili da će srpski softverski stručnjaci imati priliku da realizuju velike međunarodne projekte i da sarađuju sa inženjerima iz Švajcarske, Nemačke i Velike Britanije.

– Inženjeri iz Srbije godinama unazad pokazuju zavidno znanje i tehničku ekspertizu, osvajaju nagrade na internacionalnim IT takmičenjima i učestvuju u razvoju naših najvažnijih projekata. Zbog toga smo odlučili da u fokus ovogodišnje strategije proširenja stavimo upravo Beograd – kazao je izvršni direktor beogradske kancelarije Namics Filip Gort.

U Namicsu planiraju razvoj već postojećih timova i nove mogućnosti za usavršavanje softverskih inženjera.

– Želimo da zaposlimo oko 25 softverskih inženjera, a naša biznis strategija je fokusirana na Java i Frontend inženjere koji se bave Adobe, Hybris i Magnolia platformama. Uz to, planiramo razvoj Salesforce i Drupal timova, kao i sektora za konfiguracije i analitiku – kazao je Gort.

Ukazao je da je IT sektor industrija koja se konstantno menja i zbog toga je važno da se kolegama u Srbiji obezbedi mogućnosti za praćenje najaktuelnijih IT trendova.

– Mnoge naše beogradske kolege su sertifikovani inženjeri za Adobe, Salesforce i SAP, a budući da smo globalni partneri navedenih platformi, želimo i dalje da nastavimo u tom pravcu – istakao je Gort.

Podseća se i da je Namics od 2018. godine deo kompanije Merkle, a time i Dentsu Aegis grupacije, čime su softverskim inženjerima u Srbiji takođe osigurane mogućnosti za sticanje novih veština, kao i pristup drugim tržištima.

Iz Švajcarsko-srpske trgovinske komore su istakli da im je posebno zadovoljstvo što Namics prepoznaje potencijal srpskoj IT sektora.

– Naša misija i misija naših članova je da podstičemo i podržavamo ekonomsku saradnju dve države. Zbog toga nam je drago što naši partneri ulažu u razvoj industrije koja je važna ne samo za Srbiju, već i za čitav svet – istakla je izvršna direktorka Švajcarsko-srpske trgovinske komore Ana Grujović.

Digitalna agencija Namics se više od 20 godina bavi digitalnom transformacijom poslovanja, a od 2014. godine prisutna je i na Srbije.

– Namics zapošljava oko 500 stručnjaka u Sent Galenu, Cirihu, Frankfurtu, Minhenu, Hamburgu i Beogradu, gde ima timove za Java, .NET, PHP i Frontend programske jezike, Salesforce timove, kao i timove za dizajn i QA.

U novembru 2018. godine Namics se spojio sa Merkleom, svetskim liderom za digitalna rešenja zasnovana na podacima, čime je postao deo Dentsu Aegis Networka i omogućio softverskim inženjerima i dizajnerima da savladaju nove usko-specifične oblasti.

Izvor: ekapija.rs