Švajcarska tekstilna kompanija Albiro pravi regionalni logistički centar u Užicu – Novi vlasnik konfekcije Kadinjača investiraće u grad na Đetinji

Tekstilna kompanija iz Švajcarske Albiro koja je nedavno kupila užičku konfekciju Kadinjača, planira da u ovom gradu napravi logistički centar za region, rekao je prilikom posete Užicu vlasnik kompanije Benedikt Švajvhart.

– Kratkoročni ciljevi kompanije su stabilizacija proizvodnje, proširenje mreže kupaca i novi proizvodi, a dugoročno, kompanija u Užicu trebalo bi da postane logistički centar za tržište država u regionu, Austrije i Švajcarske što će doneti nova radna mesta za Užičane – rekao je Švajvhart, a navodi se na gradskom sajtu.

Kompanija Albiro ima pogone u Švajcarskoj i Austriji, a prilikom kupovine preduzeća Kadinjača u Užicu zadržani su svi zaposleni radnici. Osnovana je pre više od 190 godina, kao porodična kompanija i bave se proizvodnjom radne i zaštitne odeće.

Zamenik gradonačelnika Užica Dragoljub Stojadinović i poručio da je Grad spreman da im pruži punu podršku u daljem radu i razvoju.

Sastanku je pored članova Gradskog veća Ivana Stanisavljevića i Slobodana Kuzmanovića prisustvovala i direktorka Regionalne privredne komore Užice Ana Lapčević.

Izvor: www.ekapija.com