Zvanično otvaranje TX Grupe u Beogradu

Ambasador Urs Šmid prisustvovao je 8. septembra 2021. godine svečanom otvaranju beogradske podružnice švajcarske TX Grupe AG (ranije Tamedia AG), najveće privatne medijske grupe Švajcarske.

Ambasador Urs Šmid sa gosp. Pietrom Supino
Ambasador Urs Šmid sa gosp. Pietrom Supino ©TX Group AG

U prisustvu predsednika Grupe, g. Pietra Supina, članova Uprave Grupe i izvršnih direktora podgrupa i lokalnih zaposlenih, ambasador Šmid je rekao da mu je čast da prisustvuje svečanom otvaranju novih prostorija TX Grupe na Novom Beogradu, gde trenutno radi oko 200 kreativnih ljudi iz oblasti inženjeringa, IT -a i usluga. On je naglasio da Ambasada deli dinamičan i inovativan duh TX Grupe koja takođe usmerava svoj angažman u Srbiji ka cilju promocije održivog ekonomskog rasta i daljeg unapređenja već odličnih bilateralnih odnosa između Švajcarske i Srbije.

Ambasador Šmid je istakao da je poseban fokus švajcarskog programa saradnje u Srbiji stavljen na podršku u oblasti dualnog obrazovanja, podržavajući na taj način razvoj tržišno orijentisanih veština, a samim tim i bolje obuke i mogućnosti zapošljavanja za srpsko stanovništvo. U tom smislu, zaključio je, usluge koje TX Grupa kao inovativni šampion sa dinamičnim razvojem pruža, čine TX Grupu savršenim ambasadorom Švajcarske koji doprinosi jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Švajcarske.

Izvor: eda.admin.ch