Nestlé u Surčinu otvorio fabriku hrane na biljnoj bazi

Investicijom od 80 miliona švajcarskih franaka i otvaranjem 220 novih radnih mesta, nova fabrika proizvodiće nutritivno bogate i ukusne obroke na biljnoj bazi, čime će ponuditi dodatne opcije našim potrošačima da uživaju u uravnoteženoj ishrani, a takođe mogu biti i odlične alternative u danima posta. Ova investicija odražava viziju kompanije Nestlé o održivoj proizvodnji hrane koja je dobra za ljude i životnu sredinu, i podržava razvoj lokalnog društva.

Nova fabrika, koja se prostire na 18.440 kvadratnih metara, proizvodiće obroke iz asortimana brenda GARDEN GOURMET, stvarajući nove mogućnosti ukusnih, hranljivih i inovativnih proizvoda na biljnoj bazi, omiljenih potrošačima širom Evrope, ali i regiona. Korišćenjem lokalnih sastojaka kompanija Nestlé planira da dodatno osnaži lokalne proizvođače soje, sa ciljem održavanja jakih veza unutar lokalne zajednice i srpskog društva.

Brend GARDEN GOURMET je deo misije kompanije Nestlé da ponudi potrošačima inovativne proizvode koji su dobri za ljude i planetu, bez kompromisa kada je ukus u pitanju. Kompanija je 2022. godine uspostavila partnerstvo sa lokalnim dobavljačem sojinog proteina u Srbiji i njegovim poljoprivrednicima kako bi oni prešli na regenerativnu poljoprivredu. Ovo je način obrade zemljišta koji radi na jačanju prirodnih ekosistema i ima za cilj zaštitu, obnovu i obnavljanje poljoprivrednih zemljišta.