Novi zakon o digitalnoj imovini

Ilustracija (Foto: Gerd Altmann/ Pixabay )

Švajcarsko-srpska privredna komora i Advokatska kancelarija Joksović, Stojanović & Partneri (JSP), u saradnji sa Komorom italijansko-srpskih privrednika, Slovenačkim poslovnim klubom i Nemačkom-srpskom trgovinskom komorom u četvrtak, 4. marta 2021. godine od 11 do 12 časova, organizuju webinar na temu novog Zakona o digitalnoj imovini koji prvi put reguliše upotrebu virtuelnih valuta i digitalnih tokena u Republici Srbiji.

Ovakav zakonski okvir trenutno ima veoma mali broj država na svetu, a posebno je aktuelan u vreme eksplozivnog rasta vrednosti Bitkoina, kao i u vreme pandemije izazvane koronavirusom, zbog koje je upotreba virtuelnih valuta dobila još više na značaju. Takođe i investiranje u digitalnu imovinu postaje sve realnija alternativa za ulagače, kako za fizička tako i za pravna lica, fondove i druge učesnike na tržištu kapitala.

Predavač je Alex Petrović, senior partner u Advokatskoj kancelariji Joksović, Stojanović & Partneri (JSP), sa 20 godina međunarodnog iskustva u IT industriji, specijalizovan za pravo informacionih tehnologija uključujući virtuelne valute, blokčejn i pametne ugovore, kao i sa međunarodnim iskustvom u projektima digitalizacije u Kanadi, Evropskoj uniji i Srbiji.

Source: www.ekapija.com