ŠSTK fondi zabava: podrška Muzičkoj školi „Mokranjac“

DOGAĐAJ ZA PRIKUPLJANJE SREDSTAVA U CILJU PRUŽANJA PODRŠKE MLADIM TALENTIMA MUZIČKE ŠKOLE „MOKRANJAC“

Švajcarska fondu zabava, donatorski događaj koji je organizovan da bi se prikupila pomoć za muzičku školu „Mokranjac“, održan je 25. februara, 2015. u Beton Hali. Događaju je prisustvovalo oko 100 zvanica, među kojima su bili članovi Švajcarsko-srpske trgovinske komore kao i predstavnici javnog sektora. Ovom prilikom, naš počasni gost bio je Nj.E. Ambasador Švajcarske u Srbiji, g. Žan-Daniel Ruš. Domaćin događaja bio je g. Ansgar Borneman, Predsednik Švajcarsko-srpske privredne komore i Izvršni direktor kompanije Nestlé Adriatic. Naše prvo okupljanje je organizovano da bi se prikupila sredstva za nove instrumente koje će koristiti mladi, talentovani muzičari muzičke škole „Mokranjac“.

„Ovaj događaj za prikupljanje sredstava treba da promoviše važnost muzike i mladih talenata. To je prilika da nam se članovi Švajcarsko-srpske trgovinske komore priključe u pružanju podrške mladim talentima“, izjavio je g. Ansgar Borneman, Izvršni direktor kompanije Nestlé Adriatic. „Kao predsednik Švajcarske – srpske privredne komore i izvršni direktor kompanije Nestlé Adriatic, ja sam ponosan na činjenicu da je Nestlé Adriatic prvi organizator donatorskog događaja i nadam se da će takvi događaji biti redovni u budućnosti i sa podjednako važnim ciljevima“, dodao je g. Borneman.

Dok su degustirali fondu od švajcarskog sira i vino, naši gosti su imali priliku da otkriju umetnost izrade fondua od sira, kao i da uživaju u kompozicijama koje su na harfi izvodili talentovani učenici muzičke škole „Mokranjac“: gospođica Nađa Dornjik i gospodin Marko Brkić.