ŠSTK poslovni koktel na Kopaonik Biznis Forumu

Kopaonik Biznis Forum, koji organizuje Savez Ekonomista Srbije i Udruženje Korporativnih Direktora Srbije, je održan od 04.-07. marta 2018. godine u Kopaonik Kongres Centru. Forum, naslovljen „Šta posle fiskalne konsolidacije: Kako fiskalnu stabilnost merama ekonomske politike pretvoriti u održiv rast i razvoj?“ je pružio priliku za diskusije o najbitnijim ekonomskim i socijalnim pitanjima u Srbiji i okupio je više od 1,200 učesnika, uključujući eminentne profesore, državne zvaničnike, diplomate, predstavnike domaćih i stranih investitora, privrednike, kao i predstavnike međunarodnih organizacijia. Ovaj forum se takođe još naziva i “Srpski Davos“ zbog značaja koji ima za razvoj domaće privrede.

Premijerka Republike Srbije, g-đica Ana Brnabić, je na zatvaranju foruma izjavila da Srbiji više nije dovoljna samo ekonomija zasnovana na investicijma, već joj je potrebna ekonomija zasnovana na inovacijama.

Tokom Foruma, ŠSTK je organizovao koktel poslovnog umrežavanja, koji je održan u utorak, 06. marta 2018. godine. U svom pozdravnom govoru, g-đa Ana Govedarica, potpredsednik ŠSTK-a, je pozdravila goste i ukratko predstavila rad i aktivnosti Švajcarsko-srpske trgovinske komore. Koktelu je prisustvovalo oko 20 predstavnika švajcarsko-srpske poslovne zajednice.