ŠSTK U POSETI FIRMI ČLANICI ”OMYA VENCAC” U ARANDJELOVCU

ŠSTK je posetila jednu od svojih firmi-članica, „OMYA Vencac doo“ u Aranđelovcu, u utorak, 17. novembra 2015. godine. U Srbiji, Omya Venčac je vodeći proizvođač industrijskih minerala na bazi kalcijum-karbonata sa visokim stepenom beline i čistoće.

Firma, koja ima proizvodni pogon u Aranđelovcu, bavi se mlevenjem industrijskih minerala koje dobija iz sopstvenih rudnika i nudi veliki izbor proizvoda koji se primenjuju u različitim granama industrije, pre svega u industriji boja, plastike, papira, prehrambenoj industriji i građevinarstvu.

Ovom prilikom, članovi ŠSTK-a su imali priliku da saznaju više o poslovnim aktivnostima firme OMYA Vencac, kao i da otkriju na koji način ova firma doprinosi razvoju lokalne zajednice. Naš počasni gost je bila g-đa Polina Mentone Gacaferi, zamenica Ambasadora Švajcarske u Beogradu. Domaćin ove posete, g-din Mihailo Hadzistević, direktor prodaje za Srbiju firme OMYA Venčac doo, je poželeo dobrodošlicu svim učesnicima posete i predstavio aktivnosti firme u prijateljskoj atmosferi. Takođe, on je obavestio učesnike da firma OMYA Vencac takođe nudi mogućnost iznajmljivanja industrijskog prostora, koji se nalazi u neposrednoj blizini OMYA-e Vencac, i koji je pogodan za proizvodne aktivnosti na bazi kalcijum-karbonata.

Poseta je završena poslovnim ručkom u lokalnom restoranu „Tarpoš“, koji je organizovao naš domaćin, g-din Hadžistević.